Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Orden i centrum för största utställningen

Glädje. Resa. Komedi. Möte. Intelligent.
Ett trettiotal ord tolkas när konstnärer från Kulturcentrum Skåne ställer ut på Konsthallen i Staffanstorp.

Jakob Sandkvist, Simon Olsson, Magnus Carlsson, Roger Marmdal, Eva Henriksson, Mulle Negash och Fredrik Glane är några av konstnärerna som ställer ut på Staffanstorps konsthall.
Bildgruppen arbetar för fullt med de sista förberedelserna inför sin hittills största utställning. På söndag är det dags för vernissage.
Orden, gestaltade på en rad olika sätt, möter besökaren lutade mot väggarna, liggande på golvet eller hänger från taket.
– Man går igenom orden på väg in till biblioteket. Det är en rätt fin bild, säger Marianne Andersson som tillsammans med Johan Suneson är handledare för bildgruppen.
I en videoanimation ger dessutom konstnären Karl Persson en förklaring till ortsnamnet med historien om Staffan och hans torp.
Till utställningen hör också en ordlista med konstnärernas personliga förklaringar till orden de valt att jobba med. Magnus Carlsson berättar att han hämtat inspiration i sitt intresse för rymden och för science fiction. Ordet han valt är "längtan".
– Det kan vara att man längtar till något man tycker är kul. Det kan vara en konsert eller någon att hålla om. Eller mina två små töser som jag är morbror till, säger han.
Kulturcentrum Skåne är en ideell förening som drivs med anslag från Lunds kommun. Föreningen har aktiviteter inom musik, teater och konst för personer i alla åldrar med intellektuella eller kognitiva funktionsnedsättningar.
Bildgruppen har tidigare bland annat ställt ut på Krognoshuset i Lund, på Dunkers kulturhus i Helsingborg och samarbetat med Galleri Rostrum i Malmö. Utställningen i Staffanstorp pågår till den sjunde augusti.
Gå till toppen