Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vemodigt vilse i medelåldern

While We’re Young

USA, 2015. Regi: Noah Baumbach. Med: Naomi Watts, Ben Stiller, Amanda Seyfried, Adam Driver. Åldersgräns: 15 år. Längd: 1.37.

Noah Baumbachs "While We’re Young" handlar om tre saker: Medelålders­vilsenhet, autenticitet och yngre generationers narcissistiska sätt att ta för sig. I centrum står Josh (Ben Stiller) och Cornelia (Naomi Watts), han dokumentärfilmare, hon producent, bägge några år över fyrtio, utan barn. När de träffar Jamie och Darby, ett hipsterpar i 25-årsåldern (Adam Driver och Amanda Seyfried), rycks de med av deras entusiasm, upptäckarlusta och förmåga att flyta med i nuet. Och inser att, även om de själva har det rätt bra, så är det något som saknas i tillvaron. Eller som Josh uttrycker det: ”Jag har bara två känslolägen kvar. Vemodig och föraktfull”. Vad gör man då i det skede av livet när uttrycket ”the world is your oyster” inte längre har bärkraft? När det där ostronet snarare stänger sig mer och mer för varje dag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen