Nord & Francke

Plågsam lyssning, omöjlig att slita sig ifrån

Marie Picasso när hon precis vunnit Idol 2007.Bild: Jessica Gow /Scanpix.
Alltså kraften i den här bilden, när man ser den i efterhand. När Marie Picasso vann TV4s talangtävling Idol 2007 var hon svårt sjuk i en hjärntumör – hon visste bara inte om det. Hon hade ständiga smärtor och hade redan här i flera år försökt att få en diagnos men blev mest hemskickad med lite värktabletter och en klapp på axeln.
Idolvinnaren med den ganska stora rösten avfärdades som en före detta dokusåpabrud (hon hade tidigare varit med i Big Brother) och efter att hon gett ut sitt obligatoriska album försvann hon litegrand från radarn förutom lite inhopp här och där. Tvåan det året, Amanda Jenssen, har fått en helt annan karriär.
Kampen hon har fört, och inte riktigt slutfört ännu, berättar hon utförligt om i podcasten Värvet, avsnitt nummer 175. Den kvinna som berättar om sitt liv där, hon heter dock Shanta Liora. Hon som föddes som Marie Pettersson och sedan tog artistnamnet Marie Picasso har nu transformerats till Shanta Liora och fått en liten Regina Lund-aktig framtoning.
Kristoffer Triumf i sin podstudio i hemmet i Vällingby.Bild: Henrik Montgomery /Scanpix.
Kristoffer Triumf lotsar skickligt sitt intervjuobjekt genom ett förlopp som är plågsamt att lyssna på men berättelsen är så stark att det inte går att avbryta lyssningen. Det handlar om när sjukvården inte fungerar som den ska – men det handlar framför allt om att inte ge upp, någonsin.
Du kanske tror att du inte är intresserad av att lyssna på en långlång intervju med en Idolvinnare? Då kan det vara så att du tror fel.
Gå till toppen