Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Liggande protest mot personalbrist på SUS

”Utan ambulans och akutsjukvård dör Lund!” Det var budskapet när ett drygt tiotal demonstranter på måndagseftermiddagen samlades utanför universitetssjukhuset i Lund för att demonstrera mot brister i sjukvården.

Vid given signal lade sig demonstranterna på marken framför entrén till sjukhuset för att åskådliggöra sitt budskap. Flera av deltagarna i aktionen var sjukhusanställda som kommit till platsen i sina arbetskläder.
Demonstranterna lade sig ner för att åskådliggöra sitt budskap.
Ytterligare några anställda anslöt sig när demonstrationen redan hade inletts. Andra ställde sig i närheten och fotograferade, men många skyndade förbi utan att ägna protesten någon uppmärksamhet.
När den fyra minuter långa liggdemonstrationen var över berättade organisatören Anci Hansson vad det handlar om.– Jag arbetar själv inte på sjukhuset men jag har jobbat i vården i elva år. Vi ser att det är stora problem med akutvården och att personalen själv inte mår bra. Det mest aktuella just i dag är ambulansomdirigeringen från Lund till Malmö, det känns inte patientsäkert.
Regionråd Anna-Lena Hogerud (S) hade tagit sig till platsen för att lyssna på demonstranterna.– Som jag förstår det är budskapet att det behövs mer personal i vården och att arbetsmiljön behöver förbättras. Det håller jag med om. Problemet är att det tar tid. Vi måste rekrytera fler, och på sikt behöver vi en skattehöjning.
Gå till toppen