Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spricka bland de rödgrönrosa

Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ står inte bakom det kompromissförslag som S och MP försökte locka de borgerliga partierna med. Det avslöjar Mats Olsson (V) och Pernilla West (Fi).

Mats Olsson (V).
Kompromissen skulle bland annat innebära att skattehöjningen skulle bli 15 öre istället för 25 öre som de rödgrönrosa först hade föreslagit. De borgerliga nobbade dock inviten.
Mats Olsson kände till att S och MP skulle räcka ut en hand till de borgerliga. Men V står inte bakom idén.
- De sa att de skulle göra det och jag sa: "Det får ni göra bäst ni vill, men vi kommer inte att stå bakom ett sådant förslag". Den nivån som vi ligger på i det rödgröna budgetförslaget är ju någon sorts anständighetsnivå, alltså att man faktiskt kompenserar nämnderna för kostnadsökningar de har. Allting annat vore ju att ha ett tionde nedskärningsår och det accepterar inte vi, säger han.
Inte heller Feministiskt initiativ tänkte ställa sig bakom den tänkta kompromissen, säger partiets toppnamn Pernilla West till Sydsvenskan.
Gå till toppen