Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Wallin: Fulspel av de rödgrönrosa

Christer Wallin är upprörd över de rödgrönrosas agerande när de röstade fram Folkpartiets förslag som motförslag i slutomröstningen.

Mats Olsson (V) och Christer Wallin (M).Bild: Ingemar D Kristiansen
- Det är lite grann ett fulspel och en variant på de normala gängse umgängesreglerna. Vi skulle aldrig göra på det viset. Men det är klart – öppnar man den dörren, så öppnar det ju en möjlighet till det.
Han menar att de rödgrönrosa borde ha lagt ner sina röster i omröstningen mellan FP-förslaget och förslaget från M, C och KD. Wallin jämför med när de rödgröna i regionen röstade på SD och på så sätt manövrerade ut alliansens förslag.
- Man fick ju väldig kritik när man röstade på SD i regionen, till och med nationell kritik. Det här är inte så mycket bättre. Ska man rösta fram ett motförslag i en kontraproposition så här så vill det till att det är förslaget man ska rösta på sedan. Hade vi inte kunnat rösta på det så hade vi lagt ner rösterna.
Samtidigt säger han att alliansen inklusive Folkpartiet har varit lite förberedda på att något liknande kunde ske.
- Vi är ju rätt så nära Folkpartiet, så vi kommer att gå på Folkpartiets förslag när det blir på det här sättet.
Gå till toppen