Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man skjuten i foten i Landskrona

Det var strax efter halv ett på söndagen som flera samtal nådde polisen om skottlossning på Helsingborgsvägen i Landskrona, i höjd med Sandvången.

Bild: Mediabasen
En person skadades vid skjutningen, vid eller i sin bil, och uppges ha lämnat brottsplatsen därefter. Polisen vet inte om fler personer befann sig i eller vid bilen.
– Med största sannolikhet är det målsägarens bil, men vi vet inte om mannen befann sig i bilen när det hände, säger Maya Forstenius på polisens ledningscentral i Malmö.
Mannen, en Landskronabo i 45-årsåldern, är tidigare känd av polisen. Han fördes till sjukhuset i Lund med skador i foten eller möjligen nedre delen av benet, men uppges inte vara allvarligt skadad.
– Vi har inte fått några uppgifter ifrån honom, men vi kommer att höra honom så snart läkarna är klara med honom, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl på polisen i Helsingborg.
Polisen har tagit bilen i beslag för att göra en teknisk undersökning. Tekniker är också på väg till platsen för att göra en brottsplatsundersökning, samtidigt som de samlar in fler vittnesuppgifter.
Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta.
Finns det någon särskild misstänkt?
– Inte som vi känner till, nej, säger Skånepolisens informatör Maya Forstenius.
En anmälan om försök till mord har upprättats i ärendet. 
Vet du mer? Hör gärna av dig på telefonnummer 042-489 91 00 eller mejla tipsa@hd.se.
Gå till toppen