Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kulturkollo på Stenkrossen är populärare än någonsin

Så många ville vara med på kulturkollo i år att man fick sätta stopp för intagningen. Sydsvenskan besökte kollot första dagen på sommarlovet.

Ute på gården pågår det odling i badkar och i egentillverkade krukor av tidningspapper och mjölkkartonger.
– Jag har planterat bönor och majs, säger Otto Dellson, och visar sina tidningspapperskrukor.
Lite längre bort i en öppen lokal med betongväggar målas det konst på väggarna.
– Vi ritade av varandra och sedan klippte vi ut det och målade i det på väggen, säger Elin Lindberg.
Det är kulturkollo på Stenkrossen för sjätte året i rad, en verksamhet som är populärare än någonsin. Drygt 90 barn i årskurs fem till åtta fick plats, sedan fick man sätta stopp.
– Jag tror att det beror på att vi hade workshop här på påsklovet för femteklassarna och passade på att göra reklam för kulturkollo, säger Agneta Rangin.
Hon jobbar till vardags på Fritid Veberöd, men har varit med och arrangerat kulturkollo varje sommar sedan det startade och hon är imponerad över hur motiverade och engagerade deltagarna är.
I den stora lagerlokalen inne på Stenkrossen pågår cirkusträning. Alla står i cirkel och övar på att jonglera med bollar. I ett annat rum skapas animerad film.
– Det handlar om en sur alien som vill förstöra en skola. Han har med sig rymdgrisar, förklarar Jakob Schiller.
Kulturkollo arrangeras av Kultur Lund, Fritid Lund och Kulturskolan.
En veckas kulturkollo kostar 400 kronor per barn. Då ingår lunch och mellanmål, som barnen äter på Järnåkraskolan. Man måste ha anmält sig i förväg för att få vara med.
Gå till toppen