Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Sofie Junge Pedersen: Större chans vinna CL här

Danska Fortuna Hjørrings lagkapten Sofie Junge Pedersen flyttar till FC Rosengård.
– Jag har större chans att få vinna Champions League där, säger den 23-åriga mittfältaren.

Bild: Andreas L Eriksson / Bildbyrån
– Tre år i rad har vi åkt ut i åttondelen mot svenska lag. Vi kanske har nått den nivå vi kan, fortsätter Sofie Junge Pedersen. Jag hoppas kunna bidra till att Rosengård når längre än till kvartsfinal nästa gång.
Sofie Junge Pedersen betonar att hon ännu inte skrivit på kontraktet, men säger i nästa andetag:
– Jag börjar träna med Rosengård den 29 juni.
I helgen avslutades den danska ligasäsongen och Hjørring räddade en andraplats som ger dem möjlighet till Champions League-spel. Därefter meddelade Sofie Junge Pedersen sina lagkamrater att hon flyttar.
– Jag vill gärna prova något annat än den danska ligan. Var med och mötte Rosengård i Champions League i höstas och var mycket imponerad av sättet som de spelar på, säger Sofie Junge Pedersen - som faktiskt gjorde Hjørrings mål när Rosengård 2-1-vann på Malmö idrottsplats.
Hon har vandrat hela vägen genom flicklandslagen och upp till A-landslaget och har hittills hunnit spela 36 landskamper och har gjort fyra mål.
– Jag är en bra passningsspelare och kan använda båda fötterna. Är löpstark och fysisk i mitt spel och en bra huvudspelare.
I första hand en defensiv innermittfältare då?
– Jag vill kunna spela från straffområde till straffområde och försöker utveckla det, svarar danskan.
Sofie Junge Pedersen profilerar sig inte bara som fotbollsspelare. I en intervju med det "danska fotbollförbundet (DBU) sa hon för något år sedan att hon är socialist, gör frivilligarbete för flyktingar, har Nelson Mandela som förebild och drömmer om att jobba i Afrika för en hjälporganisation efter karriären.
Som bekant har FC Rosengård ett stort fotbollsprojekt för flickor i Sydafrika sedan flera år.
– Jo, de har berättat för mig om det och jag hoppas kunna vara involverad. Jag prioriterar fotbollen, men hoppas också kunna avsluta mina universitetsstudier i politik. Jag har ett år kvar.
Med Sofie Junge Pedersen och makedonskan Natasa Andova har FCR täppt luckorna efter Therese Sjögran och Anja Mittag med två mittfältare. Därmed får tränaren Markus Tilly förmodligen stuva om en del organisatoriskt på planen.
– En ny Mittag hittar man inte lätt och vi måste hålla de ekonomiska ramarna, påpekar sportchefen Erling Nilsson.
Gå till toppen