Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sommarjobb till elever som fick hjälp med läxan

MKB har i vår satsat 5 000 kronor per elev vid Värner Rydénskolans högstadium i extra läxhjälp.
Betygen har stigit ordentligt. Nu går eleverna vidare till sommarjobb hos MKB.

Vintern var svart på Värner Rydén-skolan. I julas hade bara var tionde elev godkänt betyg i alla ämnen.
I början av året tog MKB beslutet att stötta skolans åttor och nior med extra läxhjälp. Kort därefter, början av mars, stängdes skolan akut en dag, på begäran av skyddsombud.
– För oss är Värner Rydénskolan jätteviktig. Enkelt uttryckt är det barn från våra lägenheter på Persborg, Törnrosen, Örtagård och Herrgården som går på skolan, säger Anna Heide på MKB.
Hon är CSR-chef på bostadsbolaget. CSR står för corporate social responsibility, ett företags samhällsansvar.
Alla åttor och nior på Värner Rydén inbjöds tidigt i våras till extra läxhjälp sex timmar i veckan, under ledning av högskolestudenter.
MKB utlovade sommarjobb till alla som deltog, skötte sig och höjde minst ett betyg. En individuell plan har skrivits för varje elev, med fokus på olika ämnen.
Eleverna ser resultat när vårterminen nu är slut.
– Jag höjde mig i sju eller åtta ämnen, säger Qaiser Mohammad.
– Jag var underkänd i sju ämnen i julas. Nu är jag är jag godkänd och har sökt natur på gymnasiet, säger Yasser Zaaroura.
– I svenska har jag på en termin gått från F till C, säger Asena Sakkar.
De och 73 andra Värner Rydénelever går nu vidare till sommarjobb på MKB. De ska plocka skräp, röja källare och måla bänkar, bland annat. Sex timmars arbete per dag i två veckor ger varje elev 3 600 kronor.
Mer än så, ungefär 5 000 kronor per elev, har vårens läxhjälp kostat MKB. Men bostadsföretaget har redan skrivit kontrakt för ett läsårs läxhjälp till på Värner Rydénskolan.
– Det finns elever som har höjt sitt meritvärde med 100-150 poäng sedan i julas, säger Anna Heide.
– Finns det en attraktiv skola i området så blir området attraktivt och människor bor kvar. Då stiger också våra fastigheters värden.
Gå till toppen