Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pengatillskott till kurser för barn som saknar vattenvana

På måndagen delade Idéer för livet ut 21 500 kronor till projektet Gilla Vatten i Lund. Pengarna gör att man kan fortsätta erbjuda gratis kurser för barn utan vattenvana. 13 barn går kursen i sommar.

Edelate Bukeh och Joanna Tanasica lär sig vattenvana i projektet Gilla vatten. Läskigast är att flyta på rygg, tycker Edelate Bukeh. Joanna Tanasica håller med.Bild: Charlotte Fagerlund
Gilla Vatten är ett nationellt projekt som vänder sig till barn mellan 10 och 12 år som saknar vattenvana. I Lund hölls kursen för första gången på höstlovet förra året och lokal arrangör är simklubben Poseidon. På måndagen var första dagen på sommarens Gilla Vatten-kurs. Förmiddagen tillbringar barnen inne på Högevallsbadet, och eftermiddagen i utomhusbassängen på Källbybadet. Det är ganska kyligt i luften och Joanna Tanasica känner på vattnet
– Det är jättevarmt! ropar hon till kompisen Edelate Bukeh. Båda går Gilla Vatten för andra gången och tycker att det är en jättebra kurs.
– Det är bra att lära sig att simma, om man till exempel skulle åka till havet, säger Edelate Bukeh.
Gå till toppen