Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tehus utökar med servering i källaren

I januari öppnade Rosie's Cakes and Tea på Västra Mårtensgatan, mittemot Filmstaden. Nu håller ägaren Sara Johnsson på att expandera - nedåt.

Sara Johnsson är själv allergiker, därför finns det kakor utan både gluten och mjölk på hennes tehus.Bild: Charlotte Fagerlund
– Vi håller på att renovera källaren, det ska bli bageri och sittplatser, säger hon.
Sara Johnsson har bott i England och det är därifrån idén till Rosie's Cakes and Tea kommer.
– Där finns en lång tradition av afternoon tea med scones, och det är det jag erbjuder här. Vi säljer bara kakor och har fokus på te, även om vi har kaffe också.
Ett annat tema är att det finns mycket att välja på för den som är allergisk. Här finns glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, sockerfritt och rawfood.
– Jag själv är väldigt allergisk och det är min dotter också, och jag tyckte att det saknades ett ställe med kakor för allergiker, säger Sara Johnsson.
I samband med renoveringen letar hon efter gamla möbler att inreda med, bland annat en soffa till den lilla övervåningen.
– Men det är inte lätt att hitta gamla möbler i Lund, så om någon har några får de gärna höra av sig, säger Sara Johnsson.
Gå till toppen