Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högförräderi eller koldskål – så reagerar vi på Greater Copenhagen

Artikeln om hur Skåne ska säljas in i andra länder diskuteras flitigt.

Öresundsbron knyter samman ”Greater Copenhagen”.Bild: Ola Nilsson (Arkiv)
Här är några av de mest intressanta kommentarerna kring det omstridda namnvalet. Kommentarerna har vi hämtat från Sydsvenskans och HD:s facebooksidor samt artikelkommentarerna här på sajten.
Mats Ahlbäck: Malmö har väldigt lite att erbjuda om man jämför med Köpenhamn. Så är det bara, hur man än här försöker skönmåla den verklighet man bor i. Vi borde vara tacksamma över att inkluderas.
Anneli Nilsson: Det är fortsättningen av den här utvecklingen som avgör om vi har vunnit och/eller förlorat. Kan vi lita på att Region Skåne lyfter läget till en ny topp?
Läs också Skåne säljs som Köpenhamn i andra länder
Esther Sjostrom: Tummen upp för det. Danskarna är duktiga på att marknadsföra sitt Lilla Land. Vi ska vara tacksamma att få "hänga på".
Roger Funhagen: Om vi nu ska heta Greater Copenhagen kräver jag som skåning att vi får samma rättigheter till fri/billig öl, vin och sprit. Röda pölser och koldskål i butikerna.
Läs också "Det är frestande att skapa ett nytt begrepp – transbygd."
Kreshnik Zogaj: Nu kan Malmö FF spela i en bättre liga?
Jennie Wikforss: Ja men visst, låt Skåne bli danskt så får vi se hur resterande Sveriges klarar sig...
Michael Tornberg: Detta är obehagligt nära högförräderi (om det till och med inte går över gränsen) Mig veterligen skall det räcka med att regionen hamnar i en beroendesituation och det känns nog som om det gör det i detta fallet. Landets gränser är ingen 'gimmick' att göra som man vill med.
Läs också Det nya Öresundsnamnet är ännu ett exempel på danskarnas egoism
Fredrik Lantz: Jag vill minnas att ett avtal från Roskilde 1658 säger något annat.
Marianne Hansson: Förstår inte varför. Kan inte Danmark klara sig på egen hand?
Karl-Konrad Näslund: Bra! Nationalstaten har gjort sitt och regioner tar över.
Gå till toppen