Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu finns chans att påverka E22:s utbyggnad

Motorvägen genom Lund ska bli trefilig. Och en ny avfart ska byggas till Ideon. Under onsdagen den 24 juni mellan klockan 14 och 20 hålls ett samrådsmöte, där de som vill får föra fram sina synpunkter. Plats: Hotel Elite Ideon.

Så här ska avfarten till Ideon byggas enligt det senaste förslaget.
Det är för mycket trafik på E22 på sträckan mellan trafikplats Gastelyckan och Lund Norra och därför måste vägen breddas och en ny avfart byggas till Ideonområdet. Planerna har stötts och blötts de senaste åren och resultatet ska nu presenteras för Lundaborna.
Enligt förslaget blir det en trefilig motorväg i båda riktningarna från trafikplats Gastelyckan och 1,5 kilometer norrut. Den nya avfarten föreslås bli enligt kartan nedan.
– Utifrån de samrådsmöten som vi hittills har hållit har vi valt att lägga avfarten så att den går genom Medicon villages fastighet direkt in till Ideon, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket.
Har de som kommer på samrådsmötet nu någon verklig möjlighet att påverka? Kan de stoppa bygget?
– Vi har fastlagt att projektet är nödvändigt, så det handlar om att man kan påverka detaljutformningen som, till exempel bullerskydd, säger Torbjörn Sundgren.
Allmänheten har möjlighet att skicka in sina synpunkter på vägprojektet till Trafikverket till och med den 28 augusti.
Gå till toppen