Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lundabor fick fråga om E22

Öppet hus om vägutbyggnaden i Lund

E22 genom Lund ska bli trefilig i båda riktningarna och en ny avfart ska byggas. På onsdagen fick de som ville komma och ställa frågor och föra fram synpunkter på de nuvarande planritningarna.
Representanter för Trafikverket, Lunds kommun och ÅF fanns på plats på Elite hotel Ideon under sex timmar för att förklara hur planerna för utbyggnaden ser ut. På olika bord fanns bullerkartor, skisser på var E22 kommer att utvidgas och var den nya avfarten planeras. Samt skisser på tänkbara bullerskydd.
Många av dem som kom dit under eftermiddagen var boende i områdena som ligger i anslutning till vägsträckan som berörs. Det fanns en hel del frågor om vad skisserna betyder och kritik mot en utbyggnad som kan innebära ökat buller för dem som bor längs vägen.
– Det är en avvägning av olika intressen, konstaterar Christoffer Lindskov, planarkitekt vid Lunds kommun, som representerade kommunen.
Flera av dem som kom till informationsmötet tyckte att den avfart som nu föreslås är bättre än de två andra förslag som fanns med tidigare, eftersom man nu inte kommer att bygga på grönområdet.
Gå till toppen