Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Kavajtvång fick vänsterpolitiker att se rött

Invigningskonsert på Malmö Live. Klädkod: kavaj. Den kombinationen fick vänsterpartisten Anders Skans att se rött. Han väljer att rata evenemanget på grund av kavajtvånget.

Anders Skans (V).Bild: Lars Brundin (Arkiv)
"Tack, men nej tack!". Anders Skans, vänsterpartiets gruppledare i kommunfullmäktige, har valt att tacka nej till inbjudan till Malmö symfoniorkesters invigningskonsert på Malmö Live. Knäckfrågan visade sig vara evenemangets klädkod: kavaj.
I slutet av augusti är det den officiella öppningen av konsertsalarna på Malmö Live. Då har bland annat Malmös politiker bjudits in till konserten.
Vänsterpartisten Anders Skans har i ett mejl till symfoniorkestern valt att tacka nej till inbjudan på grund av klädkoden. Han äger inte ens en kavaj, förklarar han.
"Varför ska ni som arrangör ha synpunkter på mitt klädval? Jag är folkvald av Malmöborna och representerar inte överklassens klädkoder", skriver han bland annat i sitt mejl.
"Varför ska jag tvingas köpa en kavaj för att vara välkommen på invigningskonserten? Är inte alla Malmöbor lika värda? Vad har klädkoder med kultur att göra?", undrar vänsterpartisten.
Gå till toppen