Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Robin Olsen klar för Paok

Malmö FF har enats med Paok om en övergång för Robin Olsen. Det uppger den grekiska klubben på sin hemsida.

Nu är det helt klart – Robin Olsen lämnar MFF.Bild: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Efter en tids förhandling blev Malmö FF på onsdagen överens med den grekiska toppklubben om en omedelbar övergång. Robin Olsen befann sig på onsdagen i Grekland för att genomföra sin läkarundersökning och därefter slutföra detaljerna i kontraktet.
– Vi har vetat om situationen och förberett oss för den. Det enda som är annorlunda idag är att det som vi väntat på har blivit verklighet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Att Robin Olsen suttit på ett utgående kontrakt och samtidigt varit tydlig med att han inte vill förlänga sitt kontrakt har gjort att MFF sonderat marknaden. En ny målvakt är på väg in, men Daniel Andersson vill inte kommentera var i processen klubben befinner sig just nu.
– Med tanke på hur situationen sett ut har vi tittat på alternativ och det vi prioriterar är att hitta en spelare som vi tycker passar in i Malmö FF, säger Daniel Andersson och menar att det inte stressar honom att allsvenskan drar i gång på lördag och att Champions Leaguekvalet startar om två veckor.
Robin Olsen har varit tydlig i hur han ville att situationen skulle utveckla sig.
– Om det skulle lösa sig nu det närmaste med Paok, så är det de som gäller i Europaspelet. Men jag vet inte hur långt de har kommit, sa Robin Olsen till Sydsvenskan för en vecka sedan.
Kvar i MFF-truppen finns två målvakter: reservmålvakten Zlatan Azinovic och 17-årige Marko Johansson.
– Vi har två tillgängliga målvakter kvar i truppen och har tilltro till dem. Med tanke på att vi inte hinner ta in någon innan Champions Leaguekvalet börjar så hade det så klart varit det bästa om vi fick behålla Robin Olsen, men att det blir så här får man ta ibland, säger Daniel Andersson.
Det har förekommit uppgifter om att Malmö FF inledningsvis nobbade ett bud på 500000 euro och att Paok sedan tvingades höja budet för att få loss MFF-målvakten omgående.
– Det är inget som jag vill kommentera, men jag har upplevt det som om vi har haft fina diskussioner med framför allt klubbens sportchef Frank Arnesen. Var det sedan landade får stanna mellan oss, säger Daniel Andersson.
När det gäller det isländska nyförvärvet Kári Árnason kommer han inte dyka upp på torsdagens träning. Klubben har vissa förhoppningar om att han ska hinna ansluta till fredagens, annars blir det träningsstart på måndag.

Fem matcher utan Olsen

Här är matcherna Malmö FF har på programmet innan transferfönstret öppnar och de kan utöka truppen med ytterligare en målvakt.
4/7 Norrköping (a)
11/7 Örebro (a)
15/7 Žalgiris Vilnius (cl-kval)
21/7 Žalgiris Vilnius (cl-kval)
Transferfönstret öppnar 15 juli, men i CL-Kvalets första omgång får MFF inte använda spelare som är anmälda senast 12 juli.
Gå till toppen