Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

I helgen ska SM-bucklan rulla hem till Malmö

I helgen är det tänkt att Curly Håår, Triptease, Ankefar, Sexual her ass-meant och de andra i Crime City Rollers ska bli svenska mästare.
– Vi vill ha revansch för finalförlusten ifjol, säger Curly Håår bestämt.

Malmös Crime City Rollers Curly Håår i hård kamp i mötet mot belgiska Gent Go-Go Rollers ifjol.Bild: Peter Frennesson
Roller derby är en sport på frammarsch. Idag finns 30-talet föreningar och cirka 900 aktiva. Fyra av lagen – Crime City Rollers från Malmö, Stockholm Roller Derby, Dock City Rollers - Göteborg och Gothenburg Roller Derby – gör upp om SM-guldet.
– Vi möter Dock City Rollers och de ska vi vinna över. I Sverige är det vi och Stockholm som är på en högre nivå än de andra lagen så vi lär mötas i finalen, säger Maja Nilsson alias Curly Håår.
Förra året var det just hårfint vem som skulle ta SM-skalpen.
– Det var en retfull förlust med sex ynka poäng. Det var väldigt surt, för vi ledde större delen av matchen. Nu har vi analyserat vårt spel, gnuggat på detaljer och kollat hur vi bättre kan täppa till på insidan och utsidan. Vi är väldigt tajta nu, i toppform, så vi ska ha revansch, säger Curly Håår.
Crime City Rollers har vässat formen i Fort Lauderdal och mött kvalificerat amerikanskt motstånd. Och de vann samtliga matcher – eller bouts som det heter i roller derby.
– Det blev stora segrar mot Charlotte, Charlotteville och North Star. Vi klättrade rejält på världsrankingen och är nu cirka 30 i världen, berättar Curly Håår.
Det allra bästa laget är Gotham från New York.
– Generellt så är sporten störst i USA, men vi närmar oss. Australien och England har lag som ligger topp-5 på världsrankingen.
Crime City Rollers spelar mest mot internationellt motstånd i Europa.
– I seriespelet här hemma är det mest vår b-lag som spelar, vi har tre seniorlag och även juniorer och miniorer, berättar Curly Håår.
Hon har ett förflutet inom fotboll och konståkning.
– Då är roller derby en perfekt kombo. Jag har spelat sedan 2011 och nu är jag helt fast, säger Curly Håår, landslasspelare, som också prisats som en av Europas bästa jammer.
Men varför har ni så lustiga namn?
– Det är mest på kul, lite publikfrieri, jag tror det kommer från den amerikanska wrestlingen. Någon känner sig starkare av ett hårt namn, en annan snabbare. Själv har jag aldrig haft något smeknamn så jag tyckte Curly Håår passade eftersom jag är lite lockig.
Fotnot: Jammer är den som tar poäng för laget, övriga fyra spelare på banan försvarar.
Gå till toppen