Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Miljön är inte sammanhängande 1800-tal

Skånska Dagbladet genomför en värdefull kulturhistorisk insats för Malmöborna. Efter att de egna lokalerna i tidningshuset blivit för stora har företaget rustat upp och flyttat in i ett grändhus från 1800-talet, en gång en stråhattsfabrik, och gjort det på ett skonsamt och dyrt sätt som bevarar gamla interiörsdetaljer. Vi har också rustat upp det stora gatuhuset mot Östergatan, ett fint exempel på funkisarkitektur.
Nu vill vi gå vidare och förädla det gamla tidningshuset, ett historiskt unikt exempel på dåtidens tidningshusarkitektur, och göra hotell av det samt bygga en ny hotellentrébyggnad mot Norra Vallgatan – något som förvandlar det som idag är något av en bakgata till en levande del av staden. Det lilla förfallna hörnhuset, svårt vattenskadat och totalt urblåst på gamla byggnadsdetaljer, var ett ruckel när vi köpte det och har inga antikvariska värden.
Insändarskribenten har uppenbart dålig koll. Det finns ingen sammanhängande 1800-talsmiljö i kvarteret, däremot parkeringsplatser samt huskroppar från 1920-, 30-, 50- samt 1980-tal på de ytor där vi vill bygga ett hotell som speglar skånsk och svensk tidningshistoria. Vi vill skapa en hotellbyggnad som är unik och som generationer av Malmöbor kan få njuta av. Det blir en vacker byggnad, tvärtemot vad insändaren hävdar. Dessutom ger det hundra nya jobb.
Lars J Erikssonvd Skånska Dagbladet
Gå till toppen