Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon vill att vi ska prata öppet om det svåra

Ångest. Depression. Adhd. Bipolaritet. Med en diagnos runt handleden vill Anna Norelius minska tabun kring psykisk ohälsa.

Anna Norelius studerar industriell ekonomi och har vid sidan om studierna startat ett projekt där hon tillverkar armband som syftar till att få fler människor att tala öppet om psykisk ohälsa.Bild: Moa Dahlin
Om psykisk ohälsa syntes på utsidan likt en bruten arm skulle omvärlden ha mer förståelse. Det tror LTH-studenten Anna Norelius som nyligen startat projektet Insikt. Genom webbsidan skaffainsikt.nu säljer hon egentillverkade armband där mässingplattor bär inskriptioner av ord relaterade till psykiska svårigheter . Sorg, fobi och ätstörning för att nämna några. All vinst går till projekt som jobbar för att öka medvetenheten kring psykisk ohälsa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen