Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pappan hade sökt hjälp innan mordet

Pappan som misstänks för mord på sin nioåriga dotter hade sökt hjälp för psykiska besvär. Han har ännu inte förhörts eller träffat sin advokat. Polisen har hittat det misstänkta mordvapnet.

Blommor utanför huset där den nioåriga flickan mördades.Bild: Maja Suslin/TT
Den pappa i 45-årsåldern som misstänks för att ha mördat sin nioåriga dotter i Bålsta, har fortfarande inte förhörts.
— Nej, han har inte kunnat höras än och jag vet inte när det kommer att bli, säger åklagare Liselott Herschend, som leder förundersökningen.
Förhör kommer troligen att hållas under fredagen.
— Jag har precis blivit förordnad som försvarare och har ännu inte träffat min klient. Jag ska försöka träffa honom så snart som möjligt och jag utgår från att det blir i dag, säger advokat Bengt-Göran Hugoson.
Enligt åklagaren sökte pappan hjälp för psykiska besvär i närtid innan mordet.
— Ja, det stämmer, men jag kan inte lämna några detaljer kring det, säger Liselott Herschend.
Polisen larmades vid halv fyratiden på torsdagseftermiddagen om en misshandel i Bålsta, i Håbo kommun, nordväst om Stockholm. I huset hittade de en nioårig flicka och hennes mamma knivskurna.
— En polisman satte direkt igång med hjärt- och lungräddning, och han höll på i fem minuter i väntan på att ambulansen kom till platsen. Flickans liv gick tyvärr inte att rädda, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala.
Medan polismannen försökte rädda flickan, grep en kollega flickans pappa.
— Han greps helt odramatiskt, säger Christer Nordström.
På platsen hittades även den kniv som misstänks ha använts vid attacken. Mamman fördes till sjukhus.
— Hon har inte livshotande skador och vi har kunnat prata med henne, säger Christer Nordström.
Ytterligare två personer, som polisen inte vill lämna några uppgifter om, befann sig i bostaden. Även de ska ha utsatts och förutom mordet på dottern misstänks pappan för tre fall av försök till mord. Utredningen fortsätter genom att en rad åtgärder vidtas.
— Vi har hört personer och gör tekniska undersökningar. Det är traditionellt utredningsarbete och ganska många poliser involverade, säger Christer Nordström.
Om själva bakgrunden till händelsen, säger han:
— Det finns oklarheter med motivet.
Gå till toppen