Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mehmeti räddade en poäng i sista sekund

Agon Mehmeti räddade en allsvensk poäng åt MFF.

Malmö FF har inte fått någon bra inledning på omstarten av allsvenskan. På lördagen följde svenska mästarna upp förlusten mot Norrköping med att rädda en poäng, 2–2, mot bottenlaget Örebro. Kvitteringen lät vänta på sig till matchens sista spark.
Inbytte Agon Mehmeti snappade upp ett långt inlägg från Oscar Lewicki och lyckades trycka dit kvitteringen i den femte övertidsminuten.

Trots en sent räddad poäng hade lagkaptenen Markus Rosenberg inte svårt att dölja sin besvikelse eller hitta brister i spelet.
–Vi kontrollerade inte deras kontringar utan föll tillbaka alldeles för djupt och de lyckades göra två mål på en till två chanser i första halvlek. I andra halvlek blev det lite för mycket handboll. Vi måste få bättre tempo och funkar det inte på en kant så ska det gå snabbare runt. Vi måste också hitta in med instick för att inte bli så lättlästa, tyckte lagkaptenen som hade tre heta lägen på de inledande fem minuterna.
– Vi hade behövt ett mål till i inledningen. Mitt skott som räddas på mållinjen eller en straff, tyckte Markus Rosenberg.

Två straffsituationer i första halvlek blev ordentligt omdiskuterade.
Först sänktes Jo Inge Berget i en duell som Åge Hareide tyckte var solklar och linjedomaren vinkade för, men där huvuddomaren Krisoffer Karlsson valde att fria.
– Jag dömer bättre än domarna i Sverige, tyckte Åge Hareide som var irriterad över att huvuddomaren inte tog hjälp av sin assisterande på linjen.
I nästa situation knuffades Anton Tinnerholm när han var förbi sin försvarare in i straffområdet. I den situationen ändrade domaren sig efter matchen och menade att när han fick se om situationen igen var det mer kontakt än han först noterade.
– När du inte är inne i ett flyt får du inte heller de situationerna med dig, sa Rosenberg.

MFF inledde med en sprudlande fotboll och tog ledningen genom Pawel Cibicki efter 13 minuter. Därefter blev det krampaktigt och fantasilöst.
Örebro kunde på mindre än nio minuter både kvittera och ta ledningen.
– I det läget blev vårt spel präglat av frustration, konstaterade Åge Hareide, som matchade ett nytt mittbackspar – Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson – i Erik Johansson och Filip Helanders frånvaro.

– Fotboll präglas av resultat och att saker och ting rullar på. I de lägena blir man klar i huvudet och stark i benen, sa Åge Hareide som ser sitt lag tappa allt mer mark till topplagen i allsvenskan.
– Jag är mest orolig över att vi inte har flow i vårt spel. Poängen kommer när vi får igång spelet, men nu har vi ojämn kvalitet. Jag hoppas att vi kan komma igen i matchen mot Zalgiris på onsdag och sedan få in ny energi med lite nya spelare, sa Åge Hareide som såg ut att ha mer att fundera över än glädjas åt efter den delade poängen
Guillermo Molins fick tjugo avslutningsminuter – Pawel Cibicki ut – till MFF-klackens glädje. Det hände inte mycket den här gången heller.
Jo Inge Berget avslutade matchen med ett rejält bandage kring huvudet. I den 67:e minuten nickade han ihop med Erik Moberg som tvingades utgå.
13 073 åskådare kom till Swedbank stadion.
 
Gå till toppen