Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Kränkningar i psykiatrin ska utredas

Patienter vittnar om att de utsätts för grova kränkningar inom psykiatrin. Nu svarar ledningen: "Det handlar om enskilda med­arbetare."

Gunnar Moustgaard.Bild: Albin Brönmark (Arkiv)
– Vi ser allvarligt på att patienter känner sig kränkta. Det får bara inte hända, säger Gunnar Moustgaard, tillförordnad divisionschef för psykiatrin i Skåne.
Patienter, anhöriga, personliga ombud och intresseorganisationen RSMH vittnar alla om kränkningar inom psykiatrin i Malmö. Det handlar om patienter som hånas och kränks av personalen. En del av kränkningarna har dokumenterats i inspelningar.
– Vi har många kompetenta medarbetare, men sen har vi också personal som inte lever upp till den värdegrund som vi har. Det här handlar om enstaka medarbetare, säger Gunnar Moustgaard.
Ökar risken för självmord om patienterna kränks av personalen?
– Det är klart att om bemötandet inte är bra så kan resultatet av behandlingen bli sämre. Så är det naturligtvis, säger han.
Sydsvenskan har i en rad artiklar granskat psykiatrivården i Malmö. Det har handlat om självmorden som sker i vården. Om säkerhetsbrister. Om en pressad personal som känner att de inte kan göra sitt jobb. Om unga tjejer med självskadebeteende som hånas och tilldelas öknamn.
– Det är viktigt att kränkningarna kommer fram till oss, så att vi kan göra någonting åt det, säger Sven-Erik Andersson, verksamhetschef för psykiatrin i Malmö.
De säger att de nu ska undersöka de kränkningar som skett, och att det pågår ett arbete där personalen kontinuerligt utbildas i bemötande.
– Vi har haft utbildning i bemötandefrågor så sent som i maj, säger Sven-Erik Andersson.
Varför har den inte gett större effekt?
– Vi har blivit bättre, men det finns så klart alltid mer att göra, säger Sven-Erik Andersson.
Patienter har beskrivit att självmorden tystas ner av personalen.
– Vi är begränsade i vad vi kan berätta för medpatienter på grund av tystnadsplikten, enligt Gunnar Moustgaard.
Flera anställda har även uttryckt att de känner sig pressade, att det är många sjukskrivningar och en stressad arbetssituation.
– Vi har inte lyckats fullt ut med att ge medarbetarna förutsättningar att göra ett bra jobb. Problemet har varit att det är svårt att rekrytera läkare och sjuksköterskor, säger han.
Patienter har beskrivit hur de kränkts och tilldelats öknamn. När Sydsvenskan kontaktar en av läkarna som finns på en inspelning bryter han mot tystnadsplikten och börjar kalla en patient vid namn.
– Det låter som ett sekretessbrott. Det är inte acceptabelt, säger Gunnar Moustgaard och säger att händelsen ska utredas.
En av kränkningarna handlar om hur personal hånat en självmordsbenägen patient. Händelsen rapporterades av två praktikanter. Enligt intresseorganisationen RSMH tog ledningen, efter händelsen, ett beslut om att inte ta emot fler praktikanter.
– Det stämmer inte. Det hade andra orsaker varför vi tillfälligt inte tog emot praktikanter just då, säger Sven-Erik Andersson.
Många patienter vittnar också om att de inte får någon vårdplan. En sådan ska patienten ha fått inom tre dygn.
– En plan finns för de allra flesta, men det brister emellanåt, vi behöver förbättra patientdelaktighet och dokumentation, säger Sven-Erik Andersson.
Hur ska ni arbeta framåt?
– Vi kommer fortsätta att arbeta med de här frågorna. För patienter med självskadeproblematik har vi bildat ett team som arbetar med en ny form av psykoterapi i gruppform.
I höst startar vi ett nytt projekt där patienterna ges möjlighet att själv besluta om korta inläggningar. Vi tror att det leder till att vårdtiderna minskar, säger han.
Gå till toppen