Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

En konst att berätta historia med rumpan

Justin Bieber gjorde en Kim Kardashian härom veckan och postade en bild på sin rumpa på Instagram. Och internet gjorde det internet gör bäst: gick bananas. På mindre än en timme hade bilden 600 000 lajks och 200 000 kommentarer. Rimligt? Njäej.
Bild: Nona Faustine
Men man kan använda sin nakna rumpa på olika sätt.
Brooklyn-konstnären Nona Faustine använder den för att belysa New Yorks smutsiga slavhistoria. Det skyltas nämligen inte så mycket med den.
Under flera år har Faustine tagit nakna självporträtt framför kända landmärken som Högsta domstolen, Wall Street och Stadshuset (bilden). Idag är dessa platser förknippade med frihet, jämlikhet och rättvisa, men Faustine vill i konstprojektet "White Shoes" påminna om att det också är platser där man sålde människor och tvingade in dem i slaveri.
Uppenbarligen behövs det: trots att New York var slavhandelns viktigaste knutpunkt under två hundra år var det inte förrän förra månaden som borgmästare de Blasio tillägnade slaveriets offer ett minnesmärke.
Gå till toppen