Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Chaplin, Monroe och Ali på Youtube

Historiska videoklipp på filmstjärnan Marilyn Monroe, boxaren Muhammed Ali och skådespelaren Charlie Chaplin kan snart finnas på Youtube, skriver Variety.
550 000 videoklipp är att vänta och visst material dateras till så tidigt som 1895 och sträcker sig fram till 1986. Det möjliggörs via ett samarbete mellan nyhetsbyrån Associated Press (AP), British Movietone och Youtube med syftet att underlätta researcharbetet för dokumentärfilmare och historiker, men också för att öka efterfrågan på rättighetsskyddat material.
— Men det betyder också att allmänheten för första gången kan ta del av några av historiens största ögonblick, säger Alwyn Lindsey, ansvarig för AP:s internationella arkiv.
Bland höjdpunkterna finns exklusivt videomaterial från bombningen av Pearl Harbour, Berlinmurens fall, Marilyn Monroe på Londonpremiär, intervjuer med Charlie Chaplin, Elvis Presley, Salvador Dalí och Twiggy-modevisningar från 1960-talet.
Gå till toppen