Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ny misstänkt handgranatsattack i natt

Malmö skakades i natt av vad som verkar vara en ny handgranatsattack. En detonation ägde rum i Limhamn och både bilar och bostäder skadades.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid 03.15-tiden under natten mot torsdag till ett bostadsområde på Västra Bernadottesgatan i Malmö. Det var ett flertal boende kring Polgatan som först slog larm sedan de väckts av den kraftiga smällen.
Enligt uppgifter till tidningen exploderade en handgranat under en av de parkerade bilarna på gatan. Flera av bilarna i närheten skadades i samband med detonationen och polisen har även funnit att flera lägenhetsrutor skadats av splitter från bilarna. Om det rör sig om just en handgranat vill dock polisen inte kommentera. 
– Tekniker har varit på plats under morgonen men det är för tidigt att svara på vad det är som sprängt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral vid 08-tiden.
Bild: Patrick Persson
Till en början befarade man att personer kommit till skada. Lyckligtvis har det inte kommit några rapporter om någon som behövt föras till sjukhus och vid 04-tiden kunde både brand- och ambulanspersonal lämna platsen. 
Under arbetet spärrades en större del av Västra Bernadottesgatan av. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för dådet.
– En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats, säger Kim Hild.
Bild: Patrick Persson
Detonationen på Limhamn är bara en av flera explosioner som ägt rum i Malmö den senaste tiden. Natten till tisdagen skadades en 60-årig man i samband med en detonation vid en samlingslokal på Norra Grängesbergsgatan.
Läs mer: Handgranat orsakade explosion i Augustenborg
Den 13 juli väcktes boende på Augustenborgsgatan av en kraftig smäll. Polisen misstänker att en handgranat använts för att spränga en entrédörr till ett bostadshus. I den attacken kom ingen till skada.
Läs alla artiklar om: Våldsvågen i Malmö
Gå till toppen