Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Boplats kan börja byggas trots överklaganden

Besvärstiden har inte gått ut än och det har redan kommit in fyra överklaganden. Ändå kan kommunen börja anlägga boplatsen.

Sedan Sydsvenskan avslöjat att det redan finns ett beslut om bygglov för en boplats för EU-migranter vid Sankt Hans backar har stadsbyggnadskontoret fått in fyra överklaganden på beslutet.
Alla som känner sig berörda har rätt att överklaga ett bygglov. I praktiken är det dock svårt för andra än de närmaste grannarna att få gehör.
Överklagandena som kommit in hittills hänvisar till att området används till rekreation och friluftsliv och att det därför är olämpligt med en boplats där.
Sverigedemokraternas ordförande i Lund, Ted Ekeroth, hänvisar till att beslutet strider mot gällande detaljplan och begär dessutom inhibition av bygglovsbeslutet, alltså att bygglovet inte ska gälla så länge överklagandet behandlas.
Besvärstiden går ut vid midnatt den 14 augusti. 
Den 19 augusti ska tekniska nämnden ta ställning till om bygget ska sätta i gång. 
Så länge länsstyrelsen inte har fattat beslut om inhibition har kommunen rätt att på egen risk sätta i gång arbetet. Det blir upp till tekniska nämnden att besluta om det blir så, säger nämndens ordförande Emma Berginger (MP).
– Om man bygger ett hus vill man kanske inte börja innan överklagandet är klart. Men när det gäller en uppställningsplats för husvagnar är det ju ganska lätt att avbryta verksamheten om det skulle bli överprövat.
Gå till toppen