Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny granatattack i Malmö

Ännu en handgranat detonerade i Malmö i natt. Flertalet uppringare hörde en kraftig explosion, men ingen person har skadats. Under förmiddagen knackar polisen dörr.

Det var vid 04.40 på söndagsmorgonen som polisen larmades till Rönnblomsgatan i Malmö. Flera grannar ska ha vaknat av en kraftig smäll och brandlukt.
Bild: Patrick Persson
Polis på plats har hittat tecken på att detonationen orsakats av en handgranat. Granaten ska ha detonerat på en parkeringsplats vid bostadshusen på gatan, i närheten av MKB:s studentboende. Tre-fyra bilar skadades i smällen, men inga personer.
– Frågan är varför man kastat en handgranat just där. Den verkar inte vara kastad mot någon fastighet och det finns ingen hotbild på den platsen, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.
Polisen har spärrat av ett stort område runt platsen i samband med detonationen. Under morgonen var bombtekniker och kriminaltekniker på plats för att undersöka – allt i kraftig blåst.
Bild: Patrick Persson
Detonationen rubriceras inledningsvis som skadegörelse. Enligt polisen finns inga ögonvittnen till händelsen och ingen person misstänks.
– Det kan handla om någon känd konstellation, det kan också vara en ren tillfällighet. Än så länge vet vi inget konkret om varför det smällde just här, säger yttre befäl Conny Strömberg.
Under förmiddagen fortsätter polisen med dörrknackningar.
– Vi får förlita oss på den goda allmänheten. Vi är tacksamma om alla som har sett och hört något hör av sig, säger Conny Strömberg.
Bild: Patrick Persson
Explosionen är en i raden av flera sprängningar i Malmö under den senaste tiden. I flera av fallen har det rört sig om handgranater.
Tiffany, som bor precis vid parkeringen, var vaken när det smällde.
– Det är fruktansvärt. Men inte oväntat. Det sker liksom överallt i Malmö numer och man kommer aldrig att komma ifatt dem, säger hon.
Hon upplever vanligtvis bostadsområdet som lugnt, men vill ändå ta med sina två söner, två och fjorton år gamla, därifrån.
– Det börjar bli för mycket. Det här är ingen miljö för barnen att växa upp i.
Bild: Patrick Persson
Flera av Tiffanys grannar har en annan syn på området. De tycker att det har blivit stökigare.
– I vårt hus är det mest äldre, men det har varit mycket oroligt i de andra husen på senaste tiden, säger Veronika som väcktes av att hennes tre hundar skällde efter smällen.
Nerifrån Östra Farmvägen kommer Erik gående i blåsten. Han bor ett par kvarter bort och kände igen området från bilden i Sydsvenskans webbartikel.
– Jag trodde mest att det smällde i andra områden. Inte här. Det känns som att var det smäller börjar bli väldigt slumpmässigt.
Gå till toppen