Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

1500 kissböter på ett halvår

Antalet personer som ertappas med byxorna nere har minskat sedan i fjol. Men näst flest nödiga sett ur ett längre perspektiv finns i Skåne.

Att kissa utomhus och bli ertappad kan bli en dyr historia. 
Under årets första sex månader har 1 503 personer bötfällts. Det är en minskning jämfört med samma period förra året, då 1 684 ertappades med byxorna nere och fick böter.
I Skåne har drygt 500 personer bötfällts sedan januari 2014. Västra Götaland har flest ärenden med 823 böter. Även Stockholm och Jönköping ligger i toppen av listan, som nyhetsbyrån Siren sammanställt.
Fredrik Wallén, tillförordnad kommunikationschef på polisregion Öst, vågar inte sia om vad som ligger bakom de relativt många fallen i Jönköpingsregionen.
– Men generellt sett kan vi se toppar på detta när vi är ute och fotpatrullerar vid stora evenemang och sammankomster. Det ligger ju i sakens natur att vi måste ta de här personerna på bar gärning, säger han till Nyhetsbyrån Siren.
Gå till toppen