Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Huset är klart – nu blir det fest

Nu är Helsingkronas nya studentboende klart. I september blir det inflyttningsfest med Hasse Andersson och The Sounds.

140 studenter är just nu i full fart med att flytta in i Helsingkronas nya studentboende – det 40 meter höga kopparhuset i Maskinparken. Den 11 september ställer nationen till med en dagsfestival för att fira det färdiga huset.
Helsingkroniterna Hasse Andersson och The Sounds är bokade till festen.
– Hasse Andersson är hedersledamot på nationen så först var tanken att han skulle spela som en kul grej men sen kände vi att vi ville ha något mer. Då kom vi att tänka på The Sounds som också är från vårt upptagningsområde och när vi kontaktade dem så var de sugna, säger Anton Malmström, projektansvarig för festivalen.
Förutom Hasse Andersson och The Sounds kommer även ett antal lokala förmågor ges utrymme, men vilka det blir är ännu inte officiellt. Därutöver blir det även öltält, barer och DJ:s. Anton Malmström tror inte det kommer bli svårt att locka besökare.
– Vi har släppt 2500 biljetter och än så länge går biljettförsäljningen riktigt bra, säger han.
Festivalen är även öppen för barn, har det något samband med Hasse Anderssons omåttliga popularitet i denna målgrupp?
– Ja, eller vi ville att det skulle vara något för både för framtida och nuvarande studenter eftersom vi har en sådan stark koppling till den här regionen. Sedan är ju Hasse en sådan barnkär artist så då tänkte vi att det kan vara kul om de också kommer.
Gå till toppen