Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Överhuslord fälld av kokainskandal

Lord John Sewel, etikansvarig i brittiska överhuset, tar tjänstledigt. The Sun har filmat den gifte fyrabarnsfadern när han intog kokain på en sexfest med prostituerade.
Det är ofta pampigt värre i brittiska överhuset, som här i samband med parlamentets öppnande i våras. Men Londontidningarna avslöjar regelbundet mer skandalösa vanor hos en del av ledamöterna.Bild: John Stillwell
Tabloidtidningens avslöjande inleddes i söndags. På måndagen kom fler bilder, där Sewel snortar kokain och iförd orange bysthållare sitter och röker.
Sewel, vars lön uppgår till 82 825 pund (1,1 miljoner kronor) per år, reagerade först med att ta ledigt. Men det skulle innebära att han fortfarande kan få ut ersättning, och på måndagen blev den allmänna upprördheten så stor att 69-åringen meddelade att han tar tjänstledigt utan lön.
Lord Sewel har varit vice talman i överhuset, House of Lords, i London. Talmannen, baronessan Frances D'Souza, kallar avslöjandena chockerande.
Gå till toppen