Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sent avgörande för Djurgården

Först tryckte Djurgårdens försvarare till med vänsterfoten — och direkt efter matchen kylde han ner den.
— Foten är het just nu, sade Jesper Arvidsson och skrattade gott efter att ha gjort matchens enda mål borta mot Örebro.

Men hela Djurgården här hett just nu - efter fjorton raka matcher utan förlust är laget på allvar med i den allsvenska toppstriden. Tack vare segern är Djurgården trea i tabellen — och bytte plats med fyran Elfsborg som har en match mindre spelad.
— Det är klart att om läget ser ut så här när fem-sex omgångar återstår så går vi för SM-guld, sade Jesper Arvidsson.
Djurgården hade också ett enormt bortafölje i Örebro. Och det var ett mäktigt tryck på arenan — för gästerna. Hela 11 171 åskådare var på plats på Behrn Arena, varav cirka 3 000 djurgårdare.
— Helt magiskt. Det kändes som att vi spelade på hemmaplan. När man tittade ut över publiken så kändes det som att det bara var djurgårdare här, och det var definitivt bara de som hördes.
Det var också Djurgården som började bäst på Behrn arenas konstgräs. Första halvlekens hetaste chans kom efter en kvart då frie Sam Johnson nickade mot Örebros målvakt Oscar Jansson som gjorde en jätteräddning när han styrde undan bollen.
Men efter drygt 40 minuter slog Örebros förvarare Daniel Björnquist ett inlägg som Daniel Nordmark var väldigt nära att bredsida in bakom Djurgårdens målvakt Kenneth Höie. Kort därefter var Örebros anfallare Marcus Pode mycket nära att styra in bollen i mål efter ett nytt inspel från Daniel Björnquist. Tidigt i andra halvleken hade ÖSK-anfallaren Marcus Pode en ny farlig chans när han nickade en hörna men Kenneth Höie räddade den gången på mållinjen. Efter 70 minuter var Djurgårdens skyttekung Nyasha Mushekwi framme med en farlig nick, men Oscar Jansson fick sträcka ut sig och tippade bollen över ribban. Men sex minuter senare hittade Djurgårdens Jesper Arvidsson rätt när han placerade in matchens enda mål.
— Det var lite flipperspel i straffområdet och till sist damp bollen ut till mig. Jag fick en riktigt bra träff och kände direkt att det skulle bli mål.
TT: Och nu kyler du ner foten med en ispåse.
— Ja, den är het just nu. Skämt åsido, precis före målet sparkade jag och Martin Broberg ihop med varandra så den är lite svullen, sade matchhjälten Jesper Arvidsson.
Anfallaren Martin Broberg gjorde för övrigt sin första allsvenska match från start i ÖSK-tröjan, mot sina gamla lagkamrater i Djurgården, drygt tre veckor efter övergången till ÖSK. 
Gå till toppen