Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thuresson presenterad av Rögle

Nu har Marcus Thuresson presenterats officiellt som ny klubbdirektör i Rögle.

Marcus Thuresson blir ny klubbdirektör i Rögle.Bild: PETTER ARVIDSON
Det har gått elva år sedan Marcus Thuresson la av med hockeyn och blev vd för ett nystartat företag i alkolåsbranschen. Nu återvänder han till sportens värld igen: 44-åringen har blivit presenterad som ny klubbdirektör i Rögle efter avgående Magnus Blomsterberg.
– Jag gillar ishockey och tycker att det är intressant. När det här dök upp kände jag direkt att det kunde vara något för mig. Det ska bli väldigt spännande att kombinera en idrott jag gillar med affärer, säger Marcus Thuresson till Sporten.
Var det ett svårt beslut att ta?
– När jag hade träffat Håkan (Eriksson, ordförande) tillsammans med några andra i styrelsen, så var beslutet väldigt enkelt. Rögle är en förening med starka traditioner och det kommer att bli en väldigt spännande säsong med en del derbyn. Arenan blir ombyggd och vi har ett ungt och hungrigt lag, säger Thuresson.
Han är född i småländska Tranås, men flyttade tidigt till Tyringe där han växte upp. Thuresson gick på hockeygymnasiet i Västerås innan han fortsatte i Leksand, HV71, finska TPS Åbo – och sex säsonger i Malmö innan ett sista stopp i tyska andraligan satte punkt för en lång karriär.
Sedan dess har han haft tunga roller i olika företag.
– Det är inte så att jag har gått och tittat på ishockey varje vecka sedan jag la av. Men jag har följt det på tv, speciellt den rafflande avslutningen under förra säsongen.
Vad har du för relation till Malmö Redhawks i dag?
– Ingen. Jag hade en elitkarriär i 15 år, där jag spelade för olika klubbar. Jag hoppas givetvis att jag blir bedömd för det jag ska göra här framöver. Det är säkert någon som har frågor om det, men det är ingenting jag kan påverka, säger Thuresson.
Thuressons anställning hos Rögle startar den 1 september. Han bor i Skanör med sin familj, men kommer att ha ett boende även i Ängelholm.

Marcus Thuresson

Ålder: 44 år
Från: Tyringe
Bor: Skanör
Klubbar som spelare: Tyringe, Västerås, Leksand, HV71, TPS (Finland), Malmö, Riessersee och DEG Metro Stars (båda i Tyskland)
Landskamper: 70 A
Gå till toppen