Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre anhållna för människorov

Tre personer sitter anhållna hos polisen misstänkta för människorov i Staffanstorp. En av dem är även misstänkt för våldtäkt och rån.

Av de anhållna är två män, 39 och 45 år. Den tredje personen är en äldre kvinna.
– Ärendet är i sin linda och därför kan jag inte berätta så mycket. Vi har tre personer frihetsberövade för människorov och försök till människorov. Vi håller på för fullt med förhör och ska stämma av i morgon om vi ska gå till häktning eller inte, säger åklagare Pernilla Åström.
De tre anhölls tidigt på söndagsmorgonen. Utöver människorov är den yngre av de båda männen misstänkt för två fall av grov våldtäkt och ett rån. Samtliga tre misstänks ha begått brotten i Staffanstorp i fredags och lördags.
Om det framförs en begäran om häktning till tingsrätten i Lund ska åklagaren ha lämnat i den senast klockan kockan tolv på tisdagen.
– Det beror helt och hållit på vad vi får fram till dess. Det här är väldigt allvarlig brottslighet. Längre fram i utredningen kan man kanske berätta lite mer, men just nu har vi inte tillräckligt med material för att berätta något ytterligare, säger Pernilla Åström.
Sydsvenskan har sökt de misstänktas advokater.
Gå till toppen