Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trots att han inte hade fyllt moppe körde han bil

Trots att han inte hade fyllt moppe körde han bil. Polisen stoppade den 13-årige pojken och hans två vänner. De misstänks även för rånförsök.

Polispatrullen fick syn på bilen, med den unga bilföraren, vid ett industriområde i Eslöv på söndagskvällen.
Bilen var eftersökt eftersom den hade synts i samband med ett rån tidigare på kvällen.
– Patrullen försökte stanna bilen. Då körde den 13-årige föraren över på fel sida vägen, upp på en refug och rakt ut vid ett stopptecken, berättar Ronny Ivehed, på Malmöpolisens ungdomssektion som utreder händelsen.
Pojkarna som färdades i bilen var 13, 14 och 16 år gamla. Två av dem, däribland den yngsta är hemmahörande i Malmö. Malmöpolisen känner till pojkarna sedan innan.
– Bilen är den yngste pojkens pappas och även den är ju hemmahörande i Malmö, säger Ronny Ivehed.
Bilen var inte anmäld stulen. Tidigare på kvällen hade en 18-åring utsatts för ett rånförsök av tre pojkar. Det inträffade klockan 20.40 i Bögerup utanför Stockamöllan i Eslöv.
– De försökte tvinga till sig hans mobiltelefon och sa att de hade en pistol. Han blev också slagen och sparkad, berättar Ronny Ivehed.
18-åringen sprang sedan därifrån och larmade polisen.
De tre pojkarna som färdades i bilen är misstänkta för rånförsöket. Polisen hittade också tre mobiltelefoner i bilen som beslagtogs.
Den 13-åriga föraren är också misstänkt för olovlig körning och vårdslöshet i trafik.
– Eftersom två av dem är minderåriga lämnas ärendet till sociala myndigheterna, säger Ronny Ivehed.
Gå till toppen