Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tupp på rymmen har fått hem i Örkelljunga

Den lösa tuppen i bostadsområdet Nydala i Malmö är infångad. I helgen lyckades boende i området tillsammans med Djurstallet i Örkelljunga fånga in tuppen.

Tuppen Kluck befinner sig tryggt och säkert på Djurstallet i Örkelljunga.Bild: Läsarbild
Den lösspringande tuppen har gäckat Nydalaborna i några veckor. I helgen kunde tuppen, som döpts till Kluck, till slut fångas in. 
Läs också Inflyttad tupp gäckar polisen
Räddningsaktionen skedde med håv och bur och kom till ett plötsligt slut när Kluck sprang in under en byggnad och fastnade. Därefter var det ett lätt jobb att fånga in den.
– Det var en odramatisk räddningsaktion, säger Nathalie Pike på Djurstallet i Örkelljunga, som hjälpte till vid fångsten.
Vid två tidigare tillfällen har Djurstallet försökt omhänderta Kluck, men båda gångerna var han försvunnen när djurambulansen kom till platsen.
Kluck ska efter infångandet må bra och tuppen har blivit väl behandlad under sin tid i Malmö.
– Han är fullt frisk, om än lite tystlåten för att vara en tupp. Grannar i området har haft ett vakande öga på Kluck och gett honom mat några gånger per dag, säger Nathalie Pike.
Var Kluck kommer ifrån och hur han hamnade i Nydala är ännu höljt i dunkel. Men på Djurstallet hoppas man att Kluck ska få ett nytt hem så fort som möjligt. 
Vad väntar nu för Kluck?
– Nu väntar vi bara på beslut från länsstyrelsen innan vi lägger upp honom på vår hemsida. Sedan hoppas vi att någon vill ta hand om honom så att han kan få leva som en tupp. Förhoppningsvis är det lite större intresse nu när han är halvkändis, säger Nathalie Pike.
Gå till toppen