Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Många partikamrater som har delat bilden"

En bild från Facebooksidan Politiskt inkorrekt splittrar Vellingemoderaterna.
– Jag tycker att det är direkt olämpligt, säger kommunalrådet Carina Wutzler (M).

Lars Olin, ordförande i valnämnden för Moderaterna i Vellinge.Bild: Moderaterna
"Har du sett Malmö, har du sett världen", skrivet på en skylt med en handgranat istället för bokstaven ö. Den bilden delade Lars Olin, ordförande i valnämnden för Moderaterna i Vellinge, på sin Facebook. Bilden kom från den främlingsfientliga Facebooksidan Politiskt inkorrekt. Men Lars Olin anser inte att hans handlande är problematiskt.
Varför delade du bilden?
– Jag tyckte det var en rolig grej helt enkelt. Jag lägger ingen värdering i det. Men sen är det ju ett sätt att markera också, mot Malmös politiker, att de inte har läget under kontroll.
Bilden är hämtad från främlingsfientliga Politiskt inkorrekt. Har du några betänkligheter kring det?
– Jag läser all politisk propaganda för att bilda mig en egen uppfattning. Jag är en gedigen moderat, men det är självklart att staten har ett jättestort problem med flyktingfrågan.
På Politiskt inkorrekt har det publicerats bilder där det står bland annat ”respect europe, no burqa” och ”hellre kärnkraft än flyktingström”.
–  Jag delar sidor för att vissa saker på dem är rätt. Sen är det mycket de inte har rätt i också, och mycket som lutar åt Sverigedemokraterna.
Har inte ditt parti problem med att du delar bilder från den här sidan?
– Alltså, om jag hade gått och frågat förbundsordförande för partiet så kanske det här inte hade varit det bästa, svar ja. Det är många av mina partikamrater som också har delat den här bilden. Men jag ska inte skylla ifrån mig.
Men kan du förstå att det kan anses konstigt att du som moderat delar bilden?
– Absolut. Men Sverigedemokraterna har en sak som jag tycker är väldigt bra: att man ska hjälpa de ensamkommande flyktingarna på plats där nere i landet de bor. Det stöttar jag SD fullt ut i.
Carina Wutzler (M) är kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.
Hur ser du på att din partikollega Lars Olin delar en bild från Politiskt inkorrekt?
– Den sidan är ingenting som jag vill att vi Moderater ska förknippas med överhuvudtaget. De värderingar och den människosyn som de har där är ingenting som vi står bakom.
Enligt Lars Olin är han inte ensam i partiet om att gilla den här Facebooksidan.
– Jag tycker att det är direkt olämpligt att gilla just den här sidan. Lars Olin får själv svara på varför han har gjort det, men jag vill understryka att sidan i sig inte har sunda värderingar.
Det verkar som att du och Lars Olin har olika syn på vad som är okej och inte?
– Då får vi ta en intern diskussion i partiet kring varför man gör så och vilka värderingar man står för. Att man kan ha synpunkter på en flyktingpolitik och integrationspolitik är för mig någonting helt annat.
Gå till toppen