Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga ville se P-Floyd

Omkring 5 000 personer ville höra Pink Floyds klassiker tolkade av P-Floyd. På tisdagskvällen gjorde Dalabandet om Dalby stenbrott till en kokande gryta.

Några som har en egen gryta med sig är familjen Rafik från Malmö. Sarhang Rafik och Zrng Jamal bevakar maten medan Chawan och Jenny Rafik sitter på stenarna bredvid.
– Jag trodde inte att de skulle ta med mat. Men de vill blanda de olika kulturerna, säger Chawan Rafik.
Nu kan de i alla fall se fram emot kurdisk ris och köttgryta, ackompanjerat av toner från P-Floyd.
– De har verkligen skapat ett bra nummer, säger Jenny Rafik.
Henrik och Susanne Dunér som sitter längre fram vid scenen håller med. Förutom att njuta av musiken vill de föreviga konserten med stillbild och lite rörliga bilder, så de är beväpnade med en kamera med vindskydd för mikrofonen.
– Det är sommar, det är utomhus och det är musik, så det kan inte bli fel, säger Susanne Dunér.
Vad kännetecknar ett bra coverband?
– Det får inte vara för likt, och inte heller för långt ifrån. Man måste ha inspiration och energi, säger Henrik Dunér.
Stefan Dahlman och Jan-Peter Kleman besöker konserten med Lasse Pålsson och Embla Dahlman. Tidigare har Stefan Dahlman och Jan-Peter Kleman sett P-Floyd i en ladugård.
– Pink Floyd har format musik sen sextiotalet, och P-Floyd tolkar den väl, säger Stefan Dahlman.
På torsdag har du en ny chans att se konsert i stenbrottet. Då spelar Elin Ruth och Linnea Olsson mellan klockan 19 och 21.
Gå till toppen