Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Värre än Gökboet – så här får det inte gå till”

Läsarnas reaktioner på granskningen av psykiatrin.

Bild: Ingemar D Kristiansen, arkiv
Mina upplevelser är en skräckfilm. Och jag har fortfarande fruktansvärda mardrömmar och vaknar med ångest, skriver en patient.
”Vi ser över rutinerna heter det varje gång Ivo granskar. Lex Maria är ett skämt. Ingen tror på oss patienter när vi försöker berätta”, skriver en annan patient.
”Värre än filmen Gökboet, så här får det inte gå till”, skriver en läsare.
Läs också Personal erkänner: Så plågas patienterna
”Man kan på intet sätt acceptera att patienter inte bemöts på bra sätt. Personalen skall också ha en god arbetsmiljö som på intet sätt finns spår mobbing eller utfrysning. I det fall brister finns skall dessa omedelbart åtgärdas”, skriver Anders Åkesson (MP), regionråd och ordförande för det nya utskottet för psykiatrifrågor.
Förlusten av kompetent personal är total inom hela förvaltningen. Efter snart femton år inom psykisk vård så har jag sett förfallet komma pö om pö, skriver en anställd inom psykiatrin i Lund.
”Jag har legat på avd 83, 84, 86 och 89. Kulturen på avdelningarna skiljer sig markant mellan varandra och personalen skiljer sig beroende från vilken avdelning de jobbar på”, skriver en patient i Malmö.
”Vissa avdelningar vill man aldrig mer uppleva medan andra varit fantastiska. Beror som sagt på människorna bakom de vita rockarna”, skriver en annan patient.
Läs också Snabbare larm inom psykiatrin
”Denna artikel är så snedvriden som den bara kan vara. Jag älskar mitt jobb, går till mitt jobb varje dag med glädje, hjälper patienter i mycket svåra situationer och gör det bra”, skriver en anställd inom psykiatrin i Lund.
Skandal att ledningen inte har agerat jag känner varmt för de psykiskt sjuka och deras utsatthet, skriver en annan.
”Om ansvariga i ledningen vill framstå seriös, vilket man bör kunna förvänta sig, bör de svara, att de tar detta på största allvar och omedelbart avser att vidta åtgärder”, skriver en av läsarna.

Vill du tipsa?

Har du erfarenheter av psykiatrin i Skåne? Vill du skicka in din berättelse eller har tips om psykiatrin? Mejla mikael.funke@hdsydsvenskan.se.
Du har rätt att vara anonym.
Gå till toppen