Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Heta känslor efter utvisningen

Markus Rosenberg satte segermålet på straff och gav MFF förnyat hopp i guldstriden. Men var förbaskad efter Yoshimar Yotúns utvisning.

Markus Rosenberg och IFK-tränaren Jörgen Lennartsson i en het ordväxling efter Yoshimar Yotuns utvisning.Bild: Petter Arvidson / Bildbyrån
– Om vi inte fått ett rött kort hade Göteborg aldrig varit i närheten. Det var Jörgen Lennartsson som fick ”Yoshi” utvisad. Lennartsson skrek på fjärdedomaren och påverkade honom. Det var ett mycket tveksamt rött kort, sa Markus Rosenberg efter 2-1 mot IFK Göteborg.
MFF-kaptenen munhöggs med Göteborgstränaren Jörgen Lennartsson och var kritisk till huvuddomaren Jonas Erikssons agerande.
– Han tog först upp det gula kortet. När fjärdedomaren [Robert Daradic] hade sett reprisen pratade de med varandra och det röda kortet kom, sa Markus Rosenberg.
Jonas Eriksson hade inte riktigt samma uppfattning som Markus Rosenberg. Domaren ansåg att Yoshimar Yotún hade äventyrat Gustav Svenssons säkerhet med sin bryska tackling.
– Jag uppfattade först att det var varning. Men Robert [Daradic, fjärdedomaren] skrek ”vänta, vänta”. Då stoppade jag ned kortet och gick fram till honom, han stod två meter från situationen. Det var ett bra samarbete.
– Att döma fotboll har de senaste 20-25 åren varit ett samarbete. Vi har kommunikationsutrustning sedan 2007. Vi pratar med varandra och hjälper till. Jag har det sista ordet, men jag kanske inte skulle ha tagit upp det gula kortet så snabbt, sa Jonas Eriksson.
MFF-mötet med Göteborg påminde om matchen mot Salzburg. Markus Rosenberg såg likheterna.
–  Vi gjorde en fantastisk första halvlek och fick Göteborg precis dit vi ville. Vi dominerade fram till utvisningen [59:e minuten], sa han.
Markus Rosenberg fick utgå med kramp.
– Jag kom inte igång alls. Det var en riktig urladdning mot Salzburg.
I MFF:s viktigaste vecka blev det full pott.
– Det var allt eller inget, både här i allsvenskan och i Europa. Klart att vi är supernöjda, sa Markus Rosenberg.
Gå till toppen