Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dömd kokainlangare häktad för Sevedsskjutning

För två veckor sedan larmades polisen om en skottlossning på Seved. Nu sitter en 26-årig langare från området häktad misstänkt för skottlossningen.

På platsen hittade polisen patronhylsor men ingen skadad. Senare under kvällen gjordes tillslag mot en lägenhet i närheten.
Nu har en 26-åring från området häktats för skottlossningen. Enligt tingsrättshandlingar ska han ha skjutit mot en person.
Under delar av förhandlingen gömde han huvudet under en tröja. Rätten motiverade fredagens häktning med att 26-åringen skulle kunna påverka utredningen på ett negativt sätt om han släpptes ut på gatorna, eller göra nya brott. Senast i fjor dömdes mannen till fängelse i ett år och tre månader för bland annat narkotikabrott.
Polisens telefonavlyssning mellan mannen och flera knarkkunder avslöjade hur kontakterna och köpen gick till. Enligt en tingsrättsdom hade han hanterat "en större mängd" narkotika.
Skottlossningen som 26-åringen nu misstänks för inträffade på Sevedsgatan. Han har tidigare varit inblandad i våldsdåd i samma område men då som brottsoffer. För knappt två år sedan skadades han av splitter från en kastad handgranat på Köpmansgatan. Han har berättat i polisförhör om sjukhusvistelsen och att han skadades i huvudet. Polisuppgifter gör gällande att han satt i en bil när granaten briserade.
Enligt Kvällsposten ska 26-åringen även ha skadats vid en skjutning som ligger närmare i tid. I mitten av juni skottskadades flera personer som befann sig på Rasmusgatan då de träffades av automateld från en passerande bil. Enligt uppgifterna var 26-åringen en av dem.
Gå till toppen