Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frukost för självhjälp

På tisdag gör Nobelpristagaren Muhammad Yunus ett kort stopp i Lund. Här ska han diskutera hur Svenska kyrkan kan hjälpa utsatta människor att själva skapa sig ett bra liv.

– Jag ser fram emot att lyssna till Muhammad Yunus erfarenheter av hjälp till självhjälp och samtala med honom om hur Svenska kyrkan i Lund kan bidra till att skapa en plattform för värdigt liv för de fattigaste i vår stad, säger domprost Kerstin Hesslefors Persson i ett pressmeddelande.
Muhammad Yunus är bankman och ekonom från Bangladesh. 2006 tilldelades han och hans bank Nobelpriset i fred för mikrolånkonceptet. Det går ut på att bankrörelsen lånar ut pengar till de fattigaste för att de själva ska kunna skapa sin försörjning.
Tisdagens möte börjar med en rundvandring på diakonicentralen Ugglan. Bland annat ska Muhammad Yunus få se nya Café Europa, som främst är en mötesplats för EU-migranter.
Därefter följer ett frukostmöte mellan Svenska kyrkan, Creative Lund och Muhammad Yunus. Där ska de diskutera hur Yunus rön för fattigdomsbekämpning kan användas i Lund.
Gå till toppen