Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla rekordvinnare i Trans Scania

Linda Bengtsson och Fredrik Engdahl blev de första att passera mållinjen i ultraloppet Trans Scania. Och de gjorde det på rekordtid.

Linda Bengtsson och Fredrik Engdahl vann på rekordtiden 36 timmar och 59 minuter.Bild: Andrea Grundelius
36 timmar och 59 minuter. Så lång tid tog det för de gemensamma vinnarna Linda Bengtsson och Fredrik Engdahl att springa det 25 mil långa ultraloppet.
De trötta vinnarna passerade mållinjen vid hotell Lundia vid 21-tiden på lördagskvällen.
– Det är en rekordtid, både för banan och loppet. De har dessutom fullkomligt krossat det gamla banrekordet, säger Magnus Bodin från löparföreningen Lejonbragden som arrangerar loppet.
Det tidigare banrekordet, från 2013 som hölls av Rikard Hallgren, låg på 39 timmar och 12 minuter. Det tidigare lopprekordet – innan banan drogs om – hölls av Jaari Tampoo och låg på 37 timmar och 51 minuter.
Trans Scania går från Bjärred till Skrylle. Sedan följer löparna Skåneleden, genom Brösarp och vidare till Haväng. Där vänder man tillbaka och springer i mål i Lund.
Läs också Varför springer man 25 mil på en helg?
16 startade loppet i fredags. Och på lördagskvällen hade redan 5 deltagare brutit. För de återstående nio väntade en och annan timmes löpning till under natten.
Du kan – eller kunde, beroende på om de gått i mål när du läser detta – följa hur det går för löparna här.
Gå till toppen