Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett gott öga – kolla in Landskrona fotofestival

Kulturredaktionen bjuder in till vernissage för Fotosalong 2015, en del av Landskrona fotofestival. Ett urval av bilderna publicerar vi redan nu.

Juryn

Kent Klich
Utbildad psykolog och dokumentärfotograf med stort engagemang för socialt utsatta. Han har följt gatubarn i Mexiko och Rumänien i projekten "El Niño" och "Ceausescus barn". Hans arbete med missbrukaren "Beth" (1988) har pågått i flera decennier och i prisbelönta "Picture imperfect" (2007) överlåter han stundom kameran åt henne. Klich var medlem av Magnum 1998-2002. Under 2000-talet har han i en boktrilogi skildrat kriget mot Gaza. Han är aktuell med utställningen "Black Friday" på Malmö fotobiennal i september. Han bor och arbetar i Köpenhamn.
Jenny Maria Nilsson
Fotograf, skribent och författare. Hon har bland annat arbetat som bildjournalist på Örnsköldsviks allehanda och undervisat i fotografi vid Valands fotoutbildning. Hon skriver om idéhistoria, samhällsdebatt samt konst och fotografi på kultursidorna i Helsingborgs Dagblad och Svenska Dagbladet. Hon är också en flitig röst i radions "Filosofiska rummet". I fjol debuterade hon som författare med "Albert Camus: varken offer eller bödel" för vilken hon tilldelades Gerard Bonniers essäpris. Hon studerar för tillfället underrättelseanalys och skriver på en ny essäsamling som kombinerar ord och bild.

Fotosalong 2015

Intresset för fotosalongen har varit överväldigande – 600 bilder från över 200 fotografer lämnades in. Kulturredaktionens utställning på Galleri Bildverkstaden är en del av Landskrona fotofestival, som pågår 20–30 augusti.

Gå till toppen