Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Migranter vill inte ses i stadshuset

Båda parter vill ses, men kan inte enas om var. Karolina Skog (MP) hälsade att hon gärna skulle berätta allt om planerna för kvarteret där migrantlägret ligger, men ville ses i stadshuset. Men företrädare för lägret svarar nu att mötet bara blir av om politikerna kommer till lägret.

Lägret på Industrigatan. Bilden är från slutet av juni i år.
Kommunledningen och de rumäner som bor i lägret på norra Sorgenfri har uppenbara svårigheter att hitta plats för det dialogmöte som planeras till den 24 augusti. 
– Kom till lägret och berätta om planerna för kvareteret Brännaren, bad de boende, genom sitt stödnätverk. "Vi boende verkar inte ha inräknats i planeringen.", skrev man i ett mejl till kommunledningen.
– Ja visst, svarade Karolina Skog (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad, men det blir bäst om ni kommer till stadshuset.
Nu passas bollen tillbaka ännu en gång. EU-migranterna vill bara ses ute i lägret. Så här motiveras det i det brev som migranternas ombud skickade till Karolina Skog i fredags:
"Efter ett möte i Sorgenfri-lägret vill vi meddela att de boende står fast vid sin önskan om att hålla mötet i kvarteret Brännaren. Merparten av de boende är intresserade av att delta, och ur ett inkluderande perspektiv är det därför bättre om mötet hålls i lägret där alla får plats. Ni behöver inte oroa er för förutsättningarna – vi kommer att ordna så att det hela fungerar."
Planen är att förvandla det gamla industriområdet till nya, täta kvarter med bostäder, skola, förskola, idrottshall, kontor och butiker som ska länka ihop Malmö centrum med de östra delarna.
I kvarteret Brännaren, där boplatsen ligger, planeras 2 500 nya bostäder.
– Det är ett viktigt område för Malmö. Det finns ett stort värde i att få nya bostäder och samhällsfunktioner där, säger Karolina Skog.
Nu pågår ett samråd om detaljplanen för kvarteret mellan Industrigatan och St Pauli kyrkogård.
Gå till toppen