Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sevedsgator övervakas dygnet runt

De boende i stadsdelen i Malmö har drabbats av handgranater, flera skottlossningar samt öppen knarkhandel på gatan.
Här är gatorna som ska övervakas.

Polisen larmades i början av augusti om en skottlossning i Seved. Detta var ett av flera grova våldbrott i malmöstadsdelen under senare tid.Bild: Patrick Persson/arkiv
Polismyndigheten ansökte om tillstånd för kameraövervakning i Seved med hänvisning till att bostadsområdet under de senaste 18 månaderna utsatts för grov våldsbrottslighet, med bland annat detonerade handgranater och ett flera skottlossningar samt öppen knarkhandel på gatan.
Polisen menar att kameraövervakningen uppmärksammar, förebygger och förhindrar fortsatt allvarlig brottslighet i bostadsområdet.  Och att den kompletterar andra polisinsatser som dock inte räcker för att säkra tryggheten för de boende.
– Kameraövervakning av allmän plats innebär ett allvarligt intrång i enskildas personliga integritet. Mot bakgrund av Polismyndighetens uppgifter om brottsutsatthet och hotbild finner Länsstyrelsen Skåne att övervakningsintresset i det här fallet väger över integritetsintressena, säger Henrik Kvennberg, ansvarig för beslutet på Länsstyrelsen Skåne.
Kameraövervakningen gäller dygnet runt på Rasmusgatan, Jespersgatan/Sofiagatan, Jespersgatan/Köpmansgatan och Mogensgatan. Eftersom det rör sig om betydande integritetsintressen har Länsstyrelsen Skåne tidsbegränsat tillståndet till två år.
Gå till toppen