Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Berget har en skön målkänsla tillbaka på Celtic Park

Jo Inge Berget är sist ut till MFF:s kvällsträning på matcharenan Celtic Park, det mäktiga stadion där han gjorde två mål i sin hemmadebut för Celtic.
– Det gör jag gärna den här gången också, säger den omsusade norrmannen.

Direkt söker han upp Markus Rosenberg, kaptenen som inte får föra befälet mot Celtic eftersom han är avstängd.
Några minuter tidigare har Berget fått frågan vad man kan ha för nytta av att ha en spelare med i truppen som inte får spela.
– Han ska ge mig massage, säger Berget som avslutning på presskonferensen.
Den genomför han tillsammans med tränaren Åge Hareide och det ibland tror man att det är norska landslaget som det handlar om.
Det är uppsluppet mitt i det stora miljonallvaret.
– Nu får vi göra det bästa vi kan av det, menar Berget när han får frågan om sin förra vistelse i Glasgow.
Berget tillbringade ett knappt halvår i Celtic. Han gjorde succé sin första match på Celtic Park med två mål. Men sedan blev det bara tre matcher till och hösten 2014 betraktades mest som en flop i Bergets fotbollsliv.
Att han gör succé just nu i MFF överraskar många fotbollsbedömare i den skotska fotbollshuvudstaden.
Nu är han tillbaka för en personlig revansch.
– Jag tycker ändå jag kommer hit med en bra känsla. Det började ju bra de första veckorna i alla fall.
Han var handplockad av Celtics nye tränare Ronny Deila och ville så mycket.
– Jag hade honom som tränare redan i Strömsgodset. Han vill spela fotboll och vill gå framåt. Det passade mig bra. Jag vet egentligen inte vad som hände. Plötsligt var jag bara utanför. Och man måste ju få spela för att kunna visa vad man kan på plan och växa i sitt självförtroende.
När lånekontraktet var utgånget var det ingen som ville förnya. Celtic sjabblade dessutom bort sina Champions League-chanser men samlade ihop sig till ett ganska lyckat Europa League-spel och Ronny Deila förde Celtic till en ny ligatitel.
Jämför Deila och Hareide.
– Det finns skillnader, men det vill jag inte berätta, säger han med ett finurligt leende och kliar sig i skägget.
Hareide ler bredvid på podiet.
– Det är där framgången sitter, i skägget, menar tränaren som placerat om Berget från allsvensk skyttekung längst fram till en löpstark ytterlöpare.
– Jag har aldrig tvivlat på vad jag kan som spelare. Det kom in många nya i gänget under en kort period. Det tar lite tid. Förhoppningarna är stora på oss i MFF, därför blir det lätt en del gnäll, menar Berget.
– Jag har varit nära Champions League tidigare. Ett sådant misslyckande vill jag inte uppleva igen mot Celtic.
Celtic Park tycker han är en fantastisk arena och han älskar att vara tillbaka och komma ut till de stora matcherna.
– Den tar lite mer än 60 000 åskådare. Om vi i MFF tycker att vi har bra tryck på Swedbank stadion när det är fullt så är det ganska lite mot vad som det går att skapa på den här arenan.
Gå till toppen