Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Djurdjic gillar kampen

Nikola Djurdjic agerade väckarklocka när Malmö FF somnade in i andra halvlek mot Gefle senast.
– Jag blev arg. Så kan vi inte göra på Celtic Park, säger MFF-anfallaren.

Nikola Djurdjic mötte Celtic i Champions League-kvalet med HIF 2012.Bild: Lars Brundin
Djurdjic tog en 40-metersrush, jagade boll och motspelare, tog till slut en frispark, gult kort och råskällde på resten av laget.
– Jag har sett i några matcher innan också att vi faller i sömn. Vi lät bara Gefle spela runt, men jag tror vi lärde oss något.
Det gula kortet kostar honom spel mot Häcken i allsvenskan, i kväll får han själv klara sig utan en avstängd Markus Rosenberg mot Celtic. Han säger inte emot, att han blir mer ensam på topp i kväll.
– Det betyder förstås mycket för oss. Men det betyder att jag får göra mer av det smutsiga jobbet, ta mycket mer dueller. Det är en utmaning också och jag gillar att fajtas, säger MFF:s serbiska succéförvärv.
Nikola Djurdjic är en av de MFF:are som mött Celtic och spelat på deras fruktade hemmaarena. Han var med i HIF när laget åkte ut mot skottarna i CL-kvalet 2012 efter 2x2-0 för Celtic, men minns hellre en annan match mot dem året därpå.
– När jag spelade i Greuther Fürth året efter, mötte vi Celtic i sista träningsmatchen. De båda är vänklubbar och Celtic kom med bästa laget. Vi vann med 6-2 och jag gjorde två mål och två assist.
Något målkalas tror han inte på den här gången.
– Båda lagen spelar konsekvent och vill minimera misstagen. Det blir inte så många chanser, men där blir någon...
Så här långt har Nikola Djurdjic verkligen tagit chansen i MFF. Tre mål och två assist på fyra allsvenska matcher, ett mål i CL-kvalet mot Salzburg.
– Jag är inte i toppform än, men mycket bättre än när jag kom. Det var viktigt för mig att göra mål på första touchen mot Sundsvall. Förra året i Augsburg var svårt, vi hade fem forwards och spelade med en. Som mest fick jag tre matcher i rad, nu känner jag coachens förtroende, Åge Hareide och jag klickar.
Gå till toppen