Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs barnens hyllade välkomstbrev från nya läraren

De 21 barnen i Klass 1 på Wallbergsskolan i Halmstad välkomnades alla med varsitt brev i förra veckan, inför gårdagens terminsstart. Nu hyllas den nyexaminerade läraren och startpaketet som hon skickat sina elever.

De 21 skolbarnen fick alla varsitt brev med symboler för vad som väntade dem i skolan, från sin nya lärare Evelina Lago Unnestam.
– Jag har suttit och pärlat armband hela sommaren och min man har hjälpt mig, berättar Evelina Lago Unnestam, 25 år.
Pärlbanden med texten ”Kunskap är coolt” var en av sju saker som barnen fick skickat till sig med brevet.
– Armbanden har de varit mest nöjda med, flera av dem hade det på sig igår när vi träffades för första gången.
En tacksam mamma till ett av skolbarnen publicerade en bild på Evelinas brev och vad som låg i det. Nu har mammans bild och beskrivning gillats och delats vidare av tiotusentals Facebook-användare. ”Jag blir rörd till tårar. ❤😪” skriver Camilla Andersson. Dottern var dock inte lika imponerad, eftersom det saknades en utlovad chokladgodis – en smartie för att hon var så smart – i just hennes brev.
– Hon tyckte att det var dåligt, så vi har pratat om det. I brevet stod ju också att ”alla gör misstag” och det förstår hon nu, säger Camilla Andersson som ser fram emot att det nya läsåret.
– Det är häftigt hur en sådan här liten gest kan väcka så mycket kärlek i någon.
Sedan Camilla Andersson bild på brevet började spridas har den nyexaminerade läraren fått lovord från både kollegor och andra föräldrar.
– Det är extra kul med föräldrar som hör av sig och frågar vilken skola jag jobbar på och att de gärna skulle vilja att deras barn fick mig som lärare, säger Evelina Lago Unnestam.
– Idén fick jag från min handledare på Lyngåkraskolan, som skickade ut ett liknande brev. Sedan har jag gjort om det en del, säger Evelina Lago Unnestam.
Läraren på Lyngåkraskolan hälsar Sydsvenskan att hon i sin tur hämtat idén från ett annat inlägg på Facebook, om ett liknande brev till skolbarn i Storbritannien.
Har du själv bekostat sakerna i brevet?
– Ja, som nyexad lärare är ju ambitionerna höga. Och som lärare samlar man ju på sig en del grejer så bokmärkena hade jag redan hemma till exempel.
Hur ska du toppa en så här bra skolstart?
– Haha! Det blir svårt ja, men det är bra med höga förväntningar!

Hela brevet till skolbarnen

Hej!
Nu är det dags för en ny termin i skolan och du ska börja i årskurs ett. Jag heter Evelina och det är jag som är din nya lärare. Vad kul att just DU ska gå i min klass. Vi kommer att hitta på mycket nya, roliga och spännande saker i skolan denna termin. Jag har skickat med lite saker till dig. De här sakerna kan du behöva när du börjar skolan. Det är också saker som förklarar hur det funkar i skolan.
Först och främst skickade jag med ett armband. På armbandet står det ”Kunskap är coolt”. Detta har jag pärlat till dig och det gjorde jag för att visa att det är häftigt att kunna mycket olika saker.
Du får ett sudd för att alla gör misstag. Det är av våra misstag vi lär oss och utvecklas. Hade ni redan kunnat allt hade ni inte behövt gå i skolan.
Klistermärket får du för att visa att vi håller ihop i klassen. Vi är ett lag som ska arbeta tillsammans och vinner på att samarbeta.
Du får också en puzzelbit för att visa hur bra vi passar ihop, att alla är olika och att alla behövs för att vi ska vara som bäst.
Bokmärket talar om att du alltid har en plats här hos oss i klassen. Denna plats finns här hur du än känner dig den dagen.
I brevet finns också en smarties. Den visar hur smart jag tycker att du är. Vi kommer att lära oss mycket roliga saker tillsammans och av varandra.
Slutligen skickar jag med en stjärna. Den får du som du säkert förstår för att den symboliserar DIG! för mig är du en stjärna som kommer att växa sig starkare och lysa upp varje dag.
 
Välkommen till årskurs ett. Vi ses på måndag.
 
Hälsningar Evelina Lago Unnestam
Gå till toppen