Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"När läktarna gapar tomma, brukar jag tänka på Celtic"

Dagens Åge Hareide – en önskan om att i praktiken kulturminnesmärka Celtic, dess publik och deras arena.

Bild: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
– När jag är på en match där läktarna gapar tomma, då brukar jag tänka på Celtic Park. Visst är det mycket fotboll på tv, men det är det här – fotbollen live med magisk stämning – som är fotboll när den är som bäst, sa Åge Hareide, men som förstås inte bara charmade värdarna, utan fortsatte:
– Lyckligtvis har vi samma sak hemma själv – vi har fantastiska supportrar som fyller våra läktare och följer med oss hit.
Det blev några minuters passionerad hyllning till fotbollen som arenaidrott.
– Vi måste hålla detta levande. Det är viktigt för fotbollen, vi måste bevara känslan.
Några dramatiska utspel kom inte den här gången och det var säkert med beräkning från MFF-tränaren, men han kom tillbaka till tron som ett nyckelbegrepp för Malmö FF.
– I fjor när vi förlorat med 2-4 i Prag, var det inte många som trodde på oss utanför laget. Men vi vände på det, vi vann med 2-0. I år var det lite samma stämning när vi förlorat i Salzburg med 0-2, men vi vände och det känns som det är lättare att få folk att tro nu. Och det måste vi, alla måste tro på det, mässade Åge Hareide.
– Jag är ivrig och känner ivern att få MFF tillbaka till Champions League igen. Det vore en större prestation att göra om det i år, med tanke på att vi har ett helt nytt lag. Men vi har fått in bra och erfarna spelare som har framtiden för sig och vi har jobbat hårt med att få ihop gruppen och jag tycker att vi är på god väg.
MFF-tränaren betonade att han ser Celtic som knapp favorit i det första mötet.
– Sen avgör det vem som är favorit i returen och totalt. Vi behöver ta ett bra resultat med oss hem. Oavgjort tar jag alla dagar i veckan, en förlust med två mål tar jag inte gärna en gång till.
Mediauppbådet var stort när Åge Hareide satt på presskonferens tillsammans med Jo Inge Berget. Mycket norsk press är också på plats, inte minst tack vare tränarmötet mellan Ronny Deila och Åge Hareide.
– Han är en ung duktig tränare, han har åren framför sig och jag har åren bakom mig. Men att vi möts är inget jag tänker på speciellt. Det är inte Norge och Norge som möts, det är ett skotskt lag och ett svenskt.
Kommer Celtic att gå ut hårt och aggressivt tror du?
– Jag vet faktiskt inte. Det finns två val, där förstås det ena är att anfalla okontrollerat. Celtic vill vinna tillbaka boll högt och är fysiskt starkta. Men alla vet också att ett mål bakåt blir dubbelt.
Gå till toppen